dreams have just done enough, so i'll be waiting for the real thing.

idag är en himla bra dag, till skillnad från många andra. jag känner mig på topp, och jag är så jääääkla kung att jag snart är klar med naturkunskapsuppgiften! otroligt vad självdisciplin jag kunde rota fram helt plötsligt. älskar dagar som denna, en hel dag fylld med framgång och medvind.


dag nio; platser jag besökt

inom sveriges gränser har jag rest countless times, så jag vet inte alls om jag tycker att det räknas... öland, gotland, uppåt, neråt osv. jag har inte varit utomlands sådär överdrivet mycket, men nog har jag hunnit med ett antal resor i mitt 18åriga liv.

-98: aiya napa, cypern




-99: cala bona, mallorca



-00: las palmas, gran canaria
-01: cala bona, mallorca
har inte en enda scannad bild från dessa resor, tyvärr.

-07: barcelona, spanien



-08: paris, frankrike



-09: platanias, kreta



-10: london, england och nice (cap d'ail och cap d'antibes), frankrike







det är konstigt att jag som är så vansinnigt flygrädd har rest och sett så mycket. men jag är glad att jag har det. för man växer som person för varje resa man gör. nästa år planeras två trippar; teneriffa och en för pappa fyller gubbe, och sen givetvis usa-flytten...

man måste dö några gånger innan man kan leva

en himla ineffektiv måndag. sov alldeles för länge, trots att jag lovat mig själv att komma upp även om jag är sjuk. har fått magkatarr, igen. jag vet ju att det blir så när jag stressar, och ändå kan jag inte slappna av. jag vet att jag mår illa konstant och att varje andetag gör ont. jag vet det, och ändå gör jag inte ett smack åt det.
idag tillät jag dock mig själv att få vara sjuk, ringde ett par viktiga samtal, samt skrev klart en skoluppgift. bara en miljard andra att skriva klart. älskar gymnasietiden, av hela mitt hjärta...... eller?


jag kände dina ögon den natten, dem följde varje steg.
dem såg mig som någon annan, och jag kände mig som det.

dag åtta; ett ögonblick

för åtta veckor sedan, den fjärde oktober, upplevde jag mitt hittills mest galna, obeskrivliga, glädjefyllda ögonblick på väldigt länge. jag tog mig till skolan, genomled en hel mattelektion alldeles sjuk av nervositet innan jag smög iväg till trafikverket. inte för någon hade jag berättat vad jag skulle göra. inte mamma, inte pappa, inte för några vänner.

satte mig efter vad som kändes som en evighet vid en dator, med ett kunskapstest framför mig. stressad som satan eftersom jag visste att jag inte hade särskilt mycket tid. stupsäker på att jag kuggat så tryckte jag på "rätta"-knappen, och det kom upp ett grönt "GODKÄND". 52 poäng, och jag fattade ingenting. nånstans hade jag fått för mig att 54 var gränsen. "okej, du kommer misslyckas med körprovet matilda, du fåååååår inte bli glad nu. ingen glädje i förskott".
fick springa ner till parkeringen där håkan, ja provgubben hette så, väntade på mig. höll andan när jag körde ut därifrån, ända tills han sa att "matilda, du får andas, det är helt okej". körde runt i ca 30-35 minuter tror jag, och fasen vad dåligt jag körde. jag visste, jag kände i hela kroppen, att jag hade misslyckats. när jag sedan körde in och parkerade saaben där den stått så slutade jag lyssna på honom, och kände att "det är inte hela världen, du kan göra om det, det gör ingenting matilda". och mina tankar avbröts när jag hörde ordet grattis. jag blev tvungen att fråga om han skämtade med mig, vilket han försäkrade mig om att han inte gjorde.

"grattis till körkortet, anna matilda katarina", mina hittills mest uppskattade ord, ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. jag tog pappret och sprang därifrån så fort jag kunde, så att han inte skulle kunna ändra sig. och som jag grät glädjetårar den dagen.

so why you wanna break my heart again, and why am i gonna let you try?

min senaste garderobsutökning.


från H&M, 239 riksdaler (299:- för alla som saknar H&Ms iphoneapp). nöjd_tjej.


when the sun shines we'll shine together

efter en eftermiddag utomhus i en miljard minusgrader antar jag att det är dags att inse att det faktiskt
är vinter, och att julen snart är här. blev lite första adventsfika här hemma, med saffranskaka och glögg.


dag sju; min bästa vän

jag tänker inte skriva om min bästa vän. jag vill hellre skriva om mina bästa vänner. mina vänner är så otroligt bra, alla är bäst på helt olika sätt. och jag har ungefär sex bästa vänner, vilka jag hoppas vet vilka dom är. jag skulle kunna skriva världens längsta inlägg om dem, men det tänker jag inte heller göra. för orden kommer ändå inte räcka till. tack för att ni finns, särskilt nu.
i will always be your soldier, always marching by your side. ♥

dag sex; min dag

idag har varit en fartfylld dag. julstök och pepparkaksbak, hockey och tacomiddag.




dessutom har jag busat med världens sötaste kusin. honom skulle jag kunna busa med varje dag, året runt!



nu är jag på väg ut på promenad, och senare ikväll ska jag bara återhämta mig från gårdagen.
ha en fin lördag!

dag fem; vad är kärlek?

det finns ungefär sju miljarder definitioner på ordet kärlek, och det finns nog minst lika många sätt att visa kärlek på. kärlek är svårt att sätta ord på för mig. jag vill nog säga att kärlek är livsnödvändigt. utan kärlek tror jag att människor skulle vara robotar, och uppleva allt på samma sätt. kärlek och känslor är vad som personifierar oss. man hyser en slags kärlek för vänner, en annan för pojkvän/flickvän, en tredje för mamma och pappa, en fjärde för syskonen, osv. jag tror att alla behöver kärlek för att överleva. kärlek är att släppa in folk på livet, att spegla sig i andras ögon och gilla det man ser, om så bara för en sekund.  

här är några av mina kärlekar! (arkivbilder)








"utan kärlek, ingen vänskap. utan vänskap, ingen kärlek"

i never thought we would tell eachother lies, i thought i knew you.



+ för att jag har fått remitterad sjukgymnastik 2ggr/vecka fram till jul hos världens lugnaste och
   pålitligaste. känns riktigt positivt.
+ för gubben på bussen som tyckte att min mössa var fin, och sa att jag inte alls påminde om en ryss.
   gulle!
+ för att det slutat snöa
++ för att jag precis blev uppringd och fick höra att min väns operation gick bra.

idag är en alldeles utmärkt bra dag. skulle nog inte kunna må bättre i dagsläget. jag är glad igen! dessutom har jag namnsdag idag, och jag har fått några få men fina presenter.


dag fyra; det här åt jag idag

det här åt jag till lunch.



omelett med ärtor och broccoli, kalkon, avokado och italienskt lantbröd. barnsligt gott, trots att jag vet att det i själva verket låter som motsatsen. till detta drack jag ett stort glas vatten.

it takes a fool to remain sane.

jag gör verkligen aldrig det jag ska. jag förstår inte varför, och vart har min motivation tagit vägen?
less jag blir. måste lägga i en högre växel nu fram till studenten. jisses.

nu sitter jag och väntar på onlinemötet om usa ska börja. är skapligt sugen på att åka nu, helst nyss.
hoppas på new york. eller ev typ miami eller något varmt, med tanke på hur det ser ut här. någon sa
att denna snöstorm ska bli jämförbar med -98. let's hope not.


dag tre; mina föräldrar

mamma och pappa, pappa och mamma.
pappa kommer från åbo, finland, och mamma från ockelbo. de träffades för typ 22-23 år sen om jag inte missminner mig, och blev presenterade utav en gemensam vän. så mycket mer om deras möte vet jag inte. de gifte sig i december -89, och mamma var smällgravid med min syster. hur som haver så bor de ihop nu, och har två minst sagt knäppa ungar och mig, att fylla sin lediga tid med.



bilder från kreta -09.
nästa utlandstripp blir i augusti, då gubben blir 50! :)


dag två; min första kärlek.

jag vet att de flesta som skrivit denna lista börjar babbla om att kärlek är mer än kärlek till pojk-/flickvän, men just frasen min första kärlek, betyder för mig ändå just precis det. kärlek till pojkvän. jag har varit så pass lyckligt lottad att jag redan upplevt två major breathtaking kärlekar, men den första är alltid den första.

min första kärlek träffade jag allra första gången i korridoren på stora sätra. han var snygg, men jag vill minnas att en utav mina vänner tyckte att hans namn inte lät bra, var på jag genast slutade prata om snyggingen i fråga. till saken hör sedan den att han på ett eller annat vänster la till mig på msn (klassiker). vi började prata och bestämde oss för att träffas, jag var tretton och han var fjorton. vi låg i min säng och kollade på tv, och pussades i miljoner timmar. och sen blev det inget mer.

förrän sommaren, ett par månader senare, då vi tillsammans med våra kompisar åkte och badade. jag vet inte om jag inbillade mig, men det kändes liksom att det verkligen var mer. på kvällen kom han hem till mig, direkt från att ha ringt och dumpat sin tjej (vilket jag hade otroliga skuldkänslor för väldigt länge), och sen den kvällen satt vi ihop. två personer blev en, och jag tror att det var i det förhållandet som jag verkligen lärde mig vad "jag älskar dig" verkligen betyder, på allvar.

tretton månader var vi oskiljbara, men någonstans där på vägen växte vi åt olika håll. jag tror att ingen av oss har en riktig förklaring till varför vi gjorde slut. men på sina sätt är jag glad att vi gjorde det, annars kanske vi inte skulle kunna ha den otroligt starka relation som vi har idag.
för den här personen är den finaste människan jag någonsin mött, på alla sätt. han var min första allt, och kanske är det därför han har sådan stor plats hos mig. men också för att jag aldrig har träffat någon som påverkat mitt liv så positivt som han har gjort, och fortfarande gör. jag skulle gå genom eld för hans skull, och på samma sätt som han alltid har funnits där för mig tänker jag alltid finnas där för honom. jag tänker aldrig låta någon eller något komma emellan oss. you're on my heart just like a tattoo. 
min finaste vän.


suddenly i'm in over my head and i can't hardly breath,

jag är nog inte så jäkla teknisk som jag gärna vill tro. jag har fått det bevisat minst en miljon gånger sedan jag fick min iphone. jag vet inte om det är ren dumhet eller om jag bara har oflyt. först fungerade ju inte sim-kortet på en hel evighet. sen köpte jag skyddsplast, som så klart var defekt när jag fick den. skulle få hjälp av grannen igår med att fixa lite, synkar inte med hans dator och vips så var all min musik väck. så imorse synkar jag med min egen igen vilket resulterade i att det vi fixade försvann. skulle försöka mig på att trixa lite själv, men då vill inte itunes vara med för fem öre utan hänger sig innan jag ens hunnit öppna det. avinstallerar itunes och laddar hem det igen, startar om och håller på. ingenting funkar. kul. och jag vågar inte tjata nå mer på min hjälpande hand tvärs över gatan, för nu har jag väl varit tillräckligt dryg. jisses.

kan någon bara förklara för mig vad jag ska med en iphone till?
(förutom att det ser bra ut...)

dag ett; om mig

jag räknar kallt med att ni som läser det här har hunnit fatta att jag heter matilda lindén, så jag fortsätter väl därifrån. this is me then.


sommaren -95, eller dylikt.

född i mars, störde flytten till rävpasset (sätra, gävle) för mamma, pappa och syster, men jag hoppas att det inte hystes några aggressioner över det. är immun mot vattkoppor eftersom mamma hade det när hon väntade mig (om nu det skulle vara minsta relevant...). ca fem meter åt höger hade jag min allra äldsta vän, som förövrigt är en av världens bästa.

emma och jag, nånstans 94-95

hade även ett litet granngäng som gjorde det mesta tillsammans där alla barn var vänner med varandra och alla föräldrar lika så. 

förutom en mamma, en pappa och en syster har jag sedan tio år tillbaka också en bror. en väldigt kramgo och pussig sådan. han är inte riktigt som alla andra, vilket de flesta av er säkert vet. han är utvecklingsstörd, har downs syndrom. dock är han ändå världens sötaste lillebror (för mig givetvis, ni har säkert en minst lika bra bror!)

bilder från -05, tror jag.

hur som helst så bor vi nu allihopa, hela högen, i ett kedjehus i sätra, där vi har bott i rätt precis 11 år.

gick i skolan på ulvsäter, och stora sätra... nu håller jag till på borgarskolan, specialutformat idrottsprogram med samhällsvetenskaplig inriktning (spid). tredje och sista året. dying for studenten, ett liv, frihet.
när jag var liten höll jag på med gymnastik, sedan blev det dans och innebandy och till slut fotboll som jag fram till och med för ett par veckor sedan spelatde i ifk gävle (world's greatest). fick sluta pga en fotled som inte vill som jag. exakt vad felet är finns det ingen som vet.

ägnar mycket tid åt skolan, eftersom jag har skyhöga ambitioner. bra (helst felfria) betyg är helt enkelt ett måste. annars sjunger jag, nu för tiden mest i duschen, högt. tog dock en del lektioner förr, och stod på scenen så fort tillfälle gavs.

stolt och nykter, furuvik, -06

som person tror jag att jag uppfattas som högljudd (hur mycket det än tar emot att erkänna det), glad,  framåtriktad och artig. dock är jag faktiskt rätt blyg, himla ofta, när jag möter nya människor. har även lite svårt att släppa in folk, att lita på folk, vilket jag jobbar på. varje dag.

downsides är att jag ofta låter ilska gå ut över andra/annat än den/det som orsakat den. jag kommer alltid på bra saker att säga i efterhans, är envis som en åsna, och jag bölar jämt; är jag glad så gråter jag, är jag ledsen gråter jag, är jag arg gråter jag (vilket givetvis resulterar i att jag blir ännu mer frustrerad än innan). detta fenomen skyller jag dock på p-pillerna.

precis som ovan beskrivs är jag näst intill en helt vanlig 18-åring, som längtar ut i världen och planerar ett au pair-jobb i usa, innan jag pluggar internationell ekonomi i linköping.

- there you go. om något är oklart så hoppas jag att ni frågar, men med detta strama kommetarsflöde så kan man ju inte riktigt räkna med det. men den som inte frågar får inga svar!

i just want a brand new start,

jag funderar på att härma matilda, och göra följa ett litet bloggschema. en rubrik per dag. verkar lite roligt, och för att inte tala om härligt när inspirationen ligger i botten. schemat ser ut så här;

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

... och jag börjar imorgon.

i'm all alone and i need you now.

söndagsångest i vanligt ordning. har inte gjort något av det jag planerat utom en löptur i snöyran. blött och slaskigt, men man hade ju knappast kunna förvänta sig annat. skavsår i öronen av hörlurarna man fick med iphonen. hur tusan tänkte man där? tänkte man över huvudtaget när man gjorde sådana? känner mig ytterst tveksam till det.

måste plugga nu känner jag, bli klar med naturkunskapen. hörs då, hej.

dags för lördagsmys

om ca en halvtimme ska jag springa iväg till bussen. på staketgatan 14(?) bjuds det på mat, pad thai, och jag ska komma ihåg att ta med en film (hata mig inte om jag glömmer stumpan!). det är alltså dags att börja göra sig klar. vi hörs senare. heido.


jag önskar att du kunde se mig nu, men tack, ta hand om dig.



rivstart med fiberrik harvegrynsgröt och en kopp te. lovely.
klädde på mig allt jag kunde hitta och drog ut på en promenad/joggingtur i snöstormen. jag hade lovat mig själv att jag skulle, så det var bara att ge sig ut. endorfinkicken gör det värt det, det känns så jäkla bra efteråt.

nu ska jag ta itu med ett engelskatest och skriva en livscykelanalys. kunde man inte hitta på något mer trist? men what to do liksom? bara att sätta igång.


jag har vandrat som en vilsen stenstaty

har man tråkigt så surfar man ju runt lite. (surfar... använder man ens det ordet längre? vart tusan fick jag det ifrån?). hur som helst, en av mina favorite stores i london har iallafall världens sötaste spargrisar!
£2,99, hur billigt som helst! (ni hittar den här). det är synd bara att frakten är dyrare än grisen. men en sån här skulle jag bli glad över att få i julklapp! gärna den lila, tack.


for all of my trying, we still end up dying, how can it be?

idag har vi varit på sacomässan i stockholm hela dagen. 06.00 stod klockan på imorse och jag var fatalt trött när jag släpade min upp ur sängen. hittade en del intressanta montrar, framförallt språkresor och internationella utbildningar. hittade även en universitetsutbildning som jag lutar riktigt starkt mot, men intagningspoängen låt i snitt på 1,9 så då lär jag ju verkligen ligga i må jag säga. får se, har ju usa först. kanske blir kvar där?



idag, och igår.

är trött som stryk, och har dessutom ont i huvudet, så jag blir hemma i soffan/sängen och vilar upp mig. och trixar lite med min telefon.
vilken jag såg att jag fått en kommentar om, så svar;
ja sim-kortet är aktiverat nu (vilket det blev efter några, typ 4-5, otroligt otåliga timmar) och jag är supernöjd med min telefon. dock har jag inte hunnit med att fatta alla finesser med den, men jag antar att sådant kommer med tiden.

my faith is shaking now, like it's never been before.

temadag på högskolan hela dagen. vissa saker var otroligt bra, andra inte. alkohol och droger. hur många gånger har vi inte varit på något liknande? alla seminarium var samesame från när jag var på samma sak för tre år sedan.

kvällen spenderades i bomhus, hos en annan matilda. massa snack, och lite tvkikande. och jag fick en risifrutti. hon är rätt bra dendär matilda j alltså... :)

nu - sova
imorgon - upp med tuppen, sacomässa i stockholm.


i need something bad right now, bad to make me feel good.

efter mycket krångel hit och dit så fungerar äntligen bebisen galant. dessvärre har jag mått illa och haft migrän i stort sätt hela dagen, och däröfr tänker jag sova nu. godnatt och ursäkta för sämst uppdatering.

it's just my luck to find someone like you,

jo det var visst something to say som skulle dra ner mig idag. min bebis har som sagt kommit, men med min vanliga tur, funkar den? nej så klart inte. tele2 har nå jäkla problem med en server som aktiverar simkort. så mitt nya sim är oaktiverat och mitt gamla sim, ja det är ju avaktiverat. och jag är fast mitt emellan. utan kontakt med omvärlden ungefär. jag skulle ringa igen om 24 timmar om den fortfarande inte fungerade då, men det fanns inte någon garanti för att dem skulle kunna hjälpa mig då heller. så nu ska jag bara vänta. utan ett simkort som fungerar.

nothing you say today is gonna bring me down.

jag har ont i hela kroppen, no kidding. bestämde mig för att träna fotboll imorse på specialidrotten. sagt och gjort. hela träningen var jag med, kämpade mig igenom. med noll bollkontroll och gräsligt dåligt flås. men jag gjordet. tacka vettja värktabletter!

dagsagendan består av följande;
pyssel med min nya bebis, mediamarkt, promenad med emmis och desperate+cougar town.

i was never looking for approval from anyone but you.

på väg hem från idre inhandlades bland annat denna levi's-skjorta. just gotta love it.


du är gåtan som jag aldrig löser klart.

jag fick för mig i helgen när jag färgade håret att det var dags att färga bryn och fransar också. men att göra det hemma blir för mig sällan bra. så idag var jag till rosmarins skönhetssalong för första gången. vaxade, plockade och färgade brynen, samt färgade ögonfransarna.





det gjorde ont som fanken och efteråt var jag gräsligt röd. men bortsett från det blev det väl bra?


this town's got the youth of me,

ja, jag är hemma. jag kom hem igår. men då hade jag inte en minut över till bloggen. som vanligt var jag ute i sista minuten vad det gällde plugg, så jag fick ju plugga på 53 frågor om kinadynastierna samt komponera ett argumental speech. båda gick väl hyffsat, men talet hade kunnat vara en miljard gånger bättre.


det kommer bilder från helgen (lovar), dock inte nu, för jag har inte tid. hörshej

vi drar till fjällen, fest hela kvällen(?).

har varit ute på en tripp idag och visat syrran runt. hon har ju aldrig varit här förut så nu har vi varit och hoppat på riksgränsen sverige/norge, åkt och handlat i idre, varit uppe på grövelfjäll och nipfjället. vi åkte på trollstigen bara för att visa liksom. bilder tar ca tre år att ladda upp så jag skippar det just nu och hoppas på att orken infinner sig ikväll. (på tal om fest hela kvällen så består den av en cider i bastun ungefär, mer än så blir det inte riktigt).

nu ska jag och mami roa oss med att färga mitt hår (äntligen!). ha det fint! puss

if i ever see you my heart is gonna believe, but i'm leaving either way.

nu är vi alldeles strax på väg mot fjällen. har som vanligt packat med mig alldeles på tok för mycket. hellre det än för lite känner jag. datorn åker med, i studiesyfte (troligt va?). har rotat rätt på dongeln till bredbandet, så det är mycket möjligt att jag slänger upp några ord här då och då. danne har loggat in på sitt spotify premium-konto på min dator, perfekt för stunder som denna!

jag är så himla taggad på att komma fram, äta soppa till middag, slänga sin i bastun (med obligatoriskt snörull på altanen) och sen krypa ihop i soffan och kika på en bra film. kan det bli bättre?

tösan nedan och mormor vaktar huset medans vi är borta. :)





grövelsjön, here we come!


and i don't care about your so damn good excuses,

tänkte endast slänga in två tankar som ploppade upp vid frukostbordet för att göra mig sällskap.
så jag härmar min vän matilda litegrann, busigt va?

HISS
- det faktum att vi åker till stugan i eftermiddag för att göra ingenting i tre dagar. mys.  


DISS
- halkan! okej för snön, men måste det vara så jäkla halt att man riskerar en vurpa á la bryta lårbenshalsen vartannat steg? är dessutom skitsvårt att köra med sommardäck nu för tiden.
dags att byta pappa!?




updt; ny fetingdiss - till tanten som satt bakom mig på bussen, och hela resan roade sig med att nysa varvat med blåsa mig i nacken så att mitt hår fladdrade i ögonen.

du förlorade striden, på nolltid har du tappat din glöd.

känslomässig kaos. har precis ringt och pratat med min tränare, eller är det nu jag ska säga min gamla tränare? jag hatar mig själv för att jag ger upp. men jag vet att jag mår dåligt av att sitta där på träningscykeln och bara trampa utan framgång. jag vill inte sluta kämpa. jag vill inte ge upp. men jag kommer åtminstone kunna blicka tillbaka och veta att jag inte gav upp utan strid. en nästan tvåårig strid.

hejdå mina älskade ifk-tjejer. jag kommer att sakna er så gräsligt jävla mycket. teardrop.

i'm at the war of my life,

no kidding, det är typ två dec snö på vår uppfart. igår var det höst och blask. vad fan hände liksom? på de två timmarna jag och petra satt inne hos siv igår hann det bli storm. nu är det alltså vinter. på riktigt. fast det är faktiskt plusgrader, så jag håller hårt i skinnjackan till den dagen det blir mer än -6 tror jag.

idag tog jag en rejäl sovmorgon, och klev sedan upp till wii sports och min nya fitnessage 24. det går åt rätt håll iallafall! pressade en apelsin och drack upp. åt en till (är det bara jag som älskar miniapelsinen i mitten av den stora? såååå cute!).

nu är det strax dags att ta sig till skolan. börjar om lite mindre än en timme, bussen går om en kvart. höööörs.


det är lätt att se hur sjuk man en gång var, när såren läker.

en kväll på gävle skönhetsinstitut, sminkade med mary kay-produkter. kanske världens bästa? och sminkat, ja det har vi gjort alldeles själva! snygga_b-rudar!





it's a big black sky over my town,

talet gick sådär. ostadig på rösten, nära till tårar och för mycket läsa innantill. hur som helst är det gjort nu och jag slipper oroa mig för det.

nu ska jag strax möta upp petra på stan, sen ska vi bege oss mot gävle skönhetsinstitut för en make-up & appliceringskurs. ska bli riktigt intressant.

förra gången jag var på sådant (dock hos make-up store) kom jag hem och såg ut såhär:


if fear hasn't killed me yet, then nothing will.

tisdag 13.15 equals nationella provet i svenska b, del a. det vill säga tal. jag kommer nog dö litegrann känns det som. jag hatar att prata, nu ska jag dessutom göra det från hjärtat, och blotta lite av mitt inre. känns fasansfullt och hemskt, men det måste helt enkelt göras. har skrivit ett tal som tar ca fem min precis som det stod i instruktionerna. finns en liten risk för tårar, men det får vara så helt enkelt. för det blir inte mer personligt än såhär.

every little thing is gonna be alright?

det här med bil är nog ta mig tusan ingenting för mig ändå. efter helgens bravader kan man ju tycka att jag skulle lärt mig att vara någorlunda försiktig, men icke sa nicke. ta mig tusan att jag skulle dra i handbromsen så att den fryste fast. matilda i ett nötskal. ni kan ju tänka er att det inte var superlätt att köra hem med handbromsen i? hur mycket jag än gasade så kom jag INGENSTANS kändes det som. så fort jag tryckte ner kopplingen tvärnitade bilen, så vad fan är växla liksom? måste man göra sånt? det gick i ca 30 hem, och den släppte efter ett tag, när den blivit tillräckligt nernött för att inte ta något mer.

ni kan ju tänka er hur glad pappa är nu, och hur många gånger jag fått höra "klantskalle" sen jag kom hem?

you say you wanna try again, but i've tried everything but giving in.

idag kom skolkatalogen. och ursäkta ordvalet men det sög ju balle! borgis rektor har redigerat varenda jäkla skylt på typ allas spexfoton. så gräsligt irriterande. sen att jag ser ut som att någon försökt tända eld på mig och sedan släcka den med en yxa, ja det var ju en annan femma. tänk vad skönt om vi bara fått haft vårat första foto. då slapp man ju iallafall bekymra sig om hur man såg ut...


"ni vet redan vilka vi är", men nej då det var inte tillåtet att "täcka ansiktena"


in all my revelry, i thought i felt us there.

måndag. lovet är ett minne blott och skolan började med hårdkörning på en gång. en tung mattelektion på morgonkvisten och en miljard dynastier gicks igenom på historian för provet om kinas historia. dock hade vi inte engelska, och svenskan varade i ca 10 min.

nu sitter jag hemma hos petra och har alldeles precis skrivit klart talet inför nationella imorgon. dessutom ska jag bli klar med historian och åtminstone en utav naturkunskapsuppgifterna. skolan suger. och den som sa att trean var slapp förtjänar ett nackskott. den gick iallafall inte spid.

love is really nothing but a dream that keeps waking me,

en hel vecka har gått, utan skolan. utan att jag lyft ett finger åt pluggandet, även om jag
minst en miljon gånger lovat mig själv att göra det. det känns skönt, har verkligen varit ett
lov (förutom onsdag-torsdag då jag jobbade hårt?). på samma gång har jag nästan lite
ångest över allt jag borde ha gjort. den känslan är lite jobbigare. tur att jag endast går till
onsdag innan jag sticker upp till fjällen igen. idre/grövelsjön den gången. mys.
det är inte mer än att man längtar.





don't say a word, just come over and lie here with me
'cause i'm just about to set fire to everything i see.

... and there i just said it; i'm scared you'll forget about me.

who says i can't be free from all of the things that i used to be?

lite halvt rökskadade och med en hjärtfrekvens på 1000slag/minut när bilbatteriet var stendött, samt bildörren tillpucklad vid planerad hemresa är vi iallafall åter på stadig mark. bortsett från oturen var det en mycket trevlig liten tripp må jag säga. vi hånade lilla rätansbyn och tyckte att man aldrig skulle kunna bo där, därför tror jag att det döda bilbatteriet (plus att förardörren i stort sett pekade framåt eftersom vi lyckades köra fast den på en stubbe) var lite guds sätt att säga "in your face, här blir ni kvar!". dock hittade vi en bybo med startkablar och vips sa det så kunde vi laugh hard åt vad som just hänt.

har inga bilder alls trots att jag tog med kameran, men minnet kommer man långt på, samt att allt jag hade med mig osar brandrök så det heter duga. kan skratta länge åt det där. herre gud...

roadtrip

tror att jag har hunnit få med mig det som behövs, ändå har jag en känsla av att jag glömt nåt.
som vanligt. hur som helst, så fort danne kommer hem drar vi. vemdalen here we come! :)
hörs nog imorgon, ha det fint! puss.


if perfect's what you're searching for then just stay the same,

jag har ett riktigt i-landsproblem on my mind just nu. mitt rum är för kallt. och sätter jag på elementet blir det för varmt, och då kan jag inte sova sen när det blir dags. så just nu nöjer jag mig med att bränna benen på laptopen som stått i sängen alldeles för länge. (påminnelse till mig själv: köp ett laptopstöd!)

nu ska jag gosa ner min möra kropp (fan vad jobbigt spinning kan vara alltså!?) i min gudomliga säng och kika på satc2. natti gullisar!

visst finns det dagar som jag kan vara snäll och låtsas som förut.

att jobba åtta-fem vid en datorskärm är inte det optimala må jag säga. trött som stryk är jag och jag har rört mig alldeles för lite idag. tröttheten vill jag dock skylla på det faktum att jag måste kliva upp strax efter sex om jag ska åka med pappa, för buss finns inte på världskartan så tidigt på morgonen.

en vanlig dag, väldigt glest med samtal; facebook, horoskop, lookbooks och aftonbladet. kom hem och hittade sex and the city 2 i brevlådan och pannkaka på bordet. helt ok liksom. nu måstemåstemåste jag plugga innan jag sticker ner till friskis och tränar rumpan av mig. för om allt går som planerat pyser jag till vemdalen imorgon, och jag har verkligen inte lust att släpa med mig skolarbete dit.

if you're for real and not pretend, then i guess you can hang with me.

hard workwork. det ringde galet lite idag, så allt vad stress heter är ju som bortblåst iallafall. en trevlig dag, mindre trevligt väder dock. spöregn, duggregn, spöregn och skyfall. det är såna dagar det är skönt att jobba, att göra nåt vettigt.

ikväll väntar talskrivande och läsning, samt en promenad med sanna i ett försök att trotsa vädergudarna. får rota fram regnstället, annars blir jag nog rätt dyngsur.


oerhört charmig bild från verandan på gotland -05


i don't believe that anybody feels the way i do,

det blev en rivstart imorse, och jag fick bokstavligen slänga i mig gröten och springa ut till taxi emma som väntade. blev lite ärenden och några bitchiga dispyter med riktigt otrevliga apotekare, sen gick vi till bodin's bageri och köpte med oss fika hem. det blev lite plugg och en promenad med tayra. är nu hemkommen och sitter och kämpar med en uppsats. den måstemåstemåste bli klar idag. panik. hittar ingenting... skulle vart inne i fredags också, heh.

har hur som helst två timmar på mig innan jag ska packa in mig i bilen och åka till petra för lite mys med ett gäng härliga brudar. blir dock tidigt för mig som ska upp och jobba imorgon. tråkigt, men pengar är pengar, så vad gör man inte?

pensionärsjävlar

jag fastnade framför tvn istället, och jag måste bara säga; pensionärsjävlar! vilka jäkla stjärnor. så himla klockrent! jag och mamma skrattade oss igenom hela programmet! roligaste på länge, mitt i prick.



dessutom vill jag ge cred till marika karlsson som nyss var med i raw comedy club. hon var också jäkligt underhållande. tacohej.


it's win or lose, not how you play the game.

jag vet inte riktigt vad som är felet, men jag har haft gräsligt ont i huvudet ända sedan i fredags. jag försöker slappna av, sova så mycket som möjligt, ta det lugnt. jag har till och med börjat ta värktabletter (vilket jag av olika anledningar aldrig gör mot huvudvärk). givetvis kommer jag ju aldrig ihåg att jag ska ringa smärtcentrum, och nu när jag tänker efter så har jag nog förlagt numret dit.
därför känns det som att det inte riktigt blir någon vidare intressant uppdatering, för jag gör ju ändå ingenting om dagarna förutom hoppas på att det ska släppa. med det sagt tänker jag dricka upp mitt te och krypa till sängs. håll tummarna för att det blir bättre är ni gulliga! godnatt.

breakfast at... ikea.

imorse vaknade jag av att malin kom in och hoppade på mig, så det var bara att klä på sig och hoppa in i bilen. och mot ikea styrdes bilden. gratis frukost om man har familykort. det var grejer det! ni har till på fredag på er att käka om ni är snåla, annars (efter fredag, eller utan kort) kostar det 10:-. inte direkt dyrt det heller. gott vare iallafall!


RSS 2.0