searching my mind tryin' to figure it out.

nu sticker jag iväg några gator bort och firar dagens födelsedagsbarn. linn blir 18! blir lite
grill och sådär där innan jag tror att vi sticker ut och skakar rumpa.

nya klänningen är på.

vad jag bryr mig om nu är dina armar om mig, även om jag vet att jag måste glömma dig.

efter en natt med riktigt dålig sömn och sjukt mycket irritation måste jag nu faktiskt säga att jag har ledsnat ordentligt. fel att ta ett nej... ååh jag är bara irriterad och trött nu. enough is enough, okej?

nå ja, det skulle inte bli ett klagoinlägg men jag var bara tvungen att skriva ur det ur kroppen. sov ovanligt länge innan jag fick slänga i mig frukost för att hinna följa med mamma, mormor och wille på en liten tripp. handlade blommor och fikade på lido. väldigt mysigt. har aldrig ätit där förr men det var toppen faktiskt.

grannie och lil' bro.

nu ska jag ta en powernap innan jag hoppar in i duschen och börjar förvandla mitt yttre till något mer acceptabelt än vad det är för tillfället.

getting my feet back on the ground,

idag har varit en riktigt bra dag. bara så ni vet.
jag mår fantastiskt.

+ lunchade med mina fina frankriketjejer (-sanna som inte är hemma)
+ otroligt ovanlig och rolig komplimang på jobbet
+ inga arga kunder
+ mulet (uppskattar inte att jobba om det är strålande sol ute)
+ effektiv rehabträning
+ tacos
+ övningskört felfrittt!

planen för kvällen var att pilla ihop en ny header, men jag insåg just att jag inte har photoshop installerat sen jag formaterade om datorskrället, och jag vet inte var skivan är. får se när pappa kommer hem, om jag orkar sätta mig med det då. you never know. vill ha det gjort nu iallafall, åtminstone den här helgen. we'll see.

one love, one life.



klänningen från new look kom i veckan. jag bara älskar den! hade lite problem med valet av storlek då jag upplevde att det mesta därifrån var rätt litet i storleken när vi var i london, men jag beställde min vanliga nu och det gick ju galant. sitter som smäck! tummen upp för new looks shoponline! supersmidigt hela vägen.


happy birthday, dear!

idag är ingen vanlig dag.
FÖR DET ÄR VÄRLDENS BÄSTA EMMA PERSSONS FÖDELSEDAG!
grattisgrattisgrattis hjärtat! you're the best.





till nu



och ända fram tills vi ser ut såhär



kommer du att få dras med mig.
hoppas du får en helt fantastisk födelsedag gumman.


it ain't half of what you owe me, it's just my luck to find someone like you...




jag och emmis tog en
promenad ikväll. tayra
släpptes utan koppel och
sprang som ett pistolskott
runt benen på oss. gulle.
hon är nog världens
sötaste tror jag. 
det var grymt skönt också
det där med att prata av sig.
spelar ingen roll om det är
viktigt eller inte så älskar
jag att gå en sväng och bara
prata. det finns liksom ett
lugn över det. däremot
uppskattar jag tyvärr inte
skogen lika mycket som
emma och tayra, men ändå.


nu ska jag skutta in i duschen,
efter att ha insett hur otroligt
skönt det är att ha mamma
hemma igen som lagar mat åt oss.
slipper tänka liksom.
ser fram emot imorgon.
äntligen fredag.





the best memories,

idag är ännu en lugn dag då det inte händer särskilt mycket. har redan för länge sen hunnit jobba undan det som kom med posten. så jag sitter här och dinglar med fötterna. jag känner mig som en ny människa och har sovit som en gud inatt. och inte en enda kund, hittills, har varit otrevlig. ibland älskar jag mitt jobb!

i brist på annat material tänkte jag visa er min lilla låda som jag köpte i frankrike. den kommer från maison du monde och kostade cirkus tvåhundra kronor tror jag...



nu återstår det att framkalla lite bilder. när jag är klar så kommer den att innehålla minnen från frankrike, london och lite diverse resor med familjen. jag älskar den!

les achats de la france

har fotat ihop en mindre bildbomb från en del av shoppingen i france. enjoy!



linne och skor från bershka, 12,99 resp. 29,99 euro.


skor från texto, 39,99 euro



kjol, kofta och kavaj från zara. 24,9 29,9 samt 79,9 euro


klänning från dess, 19 euro


armband och ring från éram, ca 4,9 euro st.

det saknas några artiklar, bla en kjol och lite smycken (varav jag redan lyckats tappa bort ett par örhängen), lite typ inrednings/rumsgrejer. bodybutter inhandlades också... ja men ni fattar. kommer som sagt bilder från stället när jag orkar gå igenom dem... och kanske bilder på mitt älskade fotoalbum.

it takes a fool to remain sane,

sitter på jobbet nu. har aldrig varit med om att det har ringt så här lite... man får nästan liksom lite ångest och abstinens när man är van vid att prata i telefonen hela tiden. med mensvärk och ont i huvudet var nog en lugn dag precis vad jag behövde... det blev en stark kontrast från igår. grymt välbehövligt.
dessutom lunchade jag med ida och hennes mamma vilket verkligen var trevligt. känner mig som en piggare människa. fortfarande hängig men visst hjälpte positiviteten lite.
sitter och glor på kläder nu, har hittat jättemycket fint, men plånboken skriker högt i protest så jag får nöja mig med att bara titta.

hur söta?! kjolen kändes som en klockren jobbkjol för mig som har lite oskrivna dresscodes på jobbet.


tomorrow i'll be there my friend, i'll wake up and start all over again.

idag har jag fått läskigt mycket skäll. vet inte vad det var men alla kunder var arga och otrevliga idag. man tappar huvudet litegrann när man själv är sådär överdrivet jättetrevlig och bara får samtal inkluderande svordomar och klagomål. man blir verkligen trött i huvudet såna här dagar.

jag och syster åkte och handlade direkt efter jobbet och nu har vi precis käkat. det är mycket att tänka på när man är ensam hemma och helt plötsligt ska agera vuxen och komma ihåg en hel drös med saker att göra. ser ut som en svinstia här hemma. ska ta tag i det snart...

jag tänker slå på en bra film nu och varva ner innan det blir läggdags. hoppas på att sömnen kankse äntligen infinner sig... många klagomål. jag jobbar på att bli positivare! ge det ett par dagar bara. i'll be back.

wasn't life supposed to be more than this?

trött tjej.
givande helg. don't really know what to say. det finns många plus och många minus, bäst jag håller tyst om det. var iallafall på mental teambuilding med laget om jag glömt att nämna det. jobbet idag, direkt därifrån till träningen. är för trött för att orka med något alls just nu. därför ska jag koka en kopp te och krypa ner i badkaret, och sen gå och lägga mig. bättre uppdatering utlovas till veckan.

your pain is painful and it's tearin' me down,


jag älskar h&m. har alltid gjort, kommer alltid att göra. här är min senaste megabeställning. nice, huh?


carpe diem,

dagens;
+ böna kafé med mor och bror
+ tillfällig regnskur
- trött
- huvudvärk
+ beställa kläder
+ träna
+ övningsköra
- ont i magen (som förövrigt har känts en miljard gånger bättre de senaste dagarna)

nu;
+ bones med syster
+ popcorn

you made my skin a little bit thicker,

det bästa med sommarhalvåret är kvällarna. att det är ljust i princip dygnet runt. har precis varit ute och åkt en mil på inlines och det är så himla härligt att det liksom inte blir mörkt förrän sent. och när det väl blir mörkt är solen redan på väg upp igen. it's lovely. nu ska jag krypa ner i sängen. tömd på muskelstyrka och alldeles nyduschad. sov gott gullisar.

this is the first day of my life,

idag började jag och mamma ett nytt liv. ett nyttigare sådant. i fyra dagar ska vi gå på nån form av detoxdiet, som alltså ska rensa kroppen på skit och efter det ska vi alltså börja äta lite hälsosammare. kan bli rätt svårt när jag är en typisk småätare, men jag har gett mig fan på att klara det. och för mig är det inte liksom värsta bantningskuren med syfte att bli supermodellsmal, utan det handlar mer om att må bra, och förhoppningsvis kommer min otroligt jobbiga mage att bli mycket bättre.
och det är värt alla dieter i världen.


lunch; ungsbakad lax med oregano, pecannötter och spenat. hur gott som helst.


gofisen när vi var och handlade. det är nåt fantastiskt vad jag älskar den ungen.

if all you have is leavin' i'mma need a better reason,

jag känner mig rastlös. jag har ingenting att göra om dagarna. åtminstone så gör jag inte det. jag borde sova längre om dagarna kan jag tycka men det kan jag ju såklart inte. idag har jag legat i en solstol ett par timmar innan jag tröttnade och gick in till tvn. åkte till träningen, cyklade och körde styrka. balans. benböj på pilatesboll, känner mig duktig. det var rätt svårt faktiskt.
åkte hem och åt, körde till ica, handlade, körde hem... jag har liksom en känsla av att mina dagar kommer att se ut såhär den här veckan. nu när jag har "semester". man kanske borde göra ingenting och njuta av det, men det är jag uppenbarligen väldigt dålig på. nu ska jag slå på tvn och se efter om det går något bra. jag återkommer när jag har något intressantare att berätta.

what it comes down to is, you are the one who truly understands.

jag har haft en kickasskväll ikväll. jag och matilda drog till boulognern och spelade minigolf runt sisådär halv fyratiden. det var jäkligt roligt faktiskt, och solen värmde rätt rejält. lättroade tjejer kanske, men minigolf kan vara rätt awesome om man har rätt sällskap. dessutom hade vi en halv miljon saker att prata om.




trampade hem till matilda sen och käkade fläskfilé i portvissås och klyftpotatis.  muuuuummmmma. hon lagar helt ok mat den där mamman till den där bruden. sedan kikade vi på alice i underlandet och åt jätteostkrokar och sånadär flamin hot. också rätt okej. filmen kanske var asbra, men vad vet jag? jag kanske bara sjukdomsyrar. min hals torkade igen på vägen hem och rösten försvann. två näradödenupplevelser hann jag med också. nu ska jag krypa ner i sängen och supersova. godnatt cutiepies.

sometimes i am frightened but i'm ready to learn 'bout the power of love,

jag funderar rätt mycket när jag får tid åt mig själv. nu sitter jag i sängen, omgiven av snorpapper (ni vet sådär som han i otrivinreklamen som vadar fram bland alla använda näsdukar?), och känner mig ganska stupsäker på att jag har fått en kronisk förkylning. någon sa att man kunde få det om man överkonsumerade nässpray. nu vågar jag inte ta mer. vilket är minst sagt väldigt jobbigt eftersom jag inte kan andas via mina näsborrar.. hur mycket nässpray är för mycket? när blir man beroende av den?

nå ja, jag och matilda sitter och gör lite planer på att ruttna tillsammans via facebooks chatt. eftersom hon också är lite sjuk så kan vi ju likagärna vara det tillsammans. får se vad vi kommer överens om. 

bild från studion -09 nångång... ska ta och göras om tycker då jag.

new dress, new look.

trött på att vara sjuk... tröstshoppar.

från new look, 25 pund.

sick and tired.

det blev inte alls som jag tänkte mig igår, och inte bloggande heller för den delen. sånt som händer.
idag mår jag som crap. att nattbada när man är så förkyld att man knappt överlever var inget vidare
smart drag. är huvudet dumt får kroppen lida så att säga. var till högbobadet med mamma och wille
idag. stannade typ en timme kanske? körde hem, och sen ner på stan med mamma och malin.
sovit sen dess. nu ska jag ner och kolla på sista beckfilmen med pappa. sova tidigt. hoppas eran
helg började bättre än min!

no one wants forever anymore, cause no one dares to try.

efter att i en timme suttit och lyssnat på snack om snabba/långsamma kolhydrater och protein och fett
hit och dit (ganska exakt samma saker som sas under lektionerna i träningslära) drog jag, pernilla,
johanna och josse ner på stan och fikade lite. hamnade efter lite mindre pinsamheter på wayne's
uteservering. satt där i cirkus en timme kanske? myspys. önskar att jag vore mer high på att använda
kamera så jag kan smälla upp lite bilder, men ne inte idag heller. maybe tomorrow. då kanske jag till
och med kan slänga upp en "dagens outfit". får la se.
är trött nu, som de senaste dagarna. tycker att min förkylning kan dra förbi nu! men eftersom kroppen
min inte instämmer så tänker jag krypa ner i soffan med syster och kika på ett avsnitt av bones.
sen är det nog godnatt.


i decided long ago never to walk in anyone's shadows,

+ lunch på stan med min fina mor
- har bokat upp resten av sommaren (undantag för nästa vecka) för jobb...
+ har bokat upp resten av sommaren (undantag för nästa vecka) för jobb (PENGAR!!!!)
- jäkla hostan och halsen
+ vädret
+ fyra nya nagellack

- denna fina kväll ska spedenras i en lokal på kostföreläsning... måste sticka nu. hemma
strax efter åtta. ska bli skönt att träffa tjejerna igen.

it's alright because i love the way you lie,

man lär sig nåt nytt varje dag. dagens läxa var att man inte ska käka alvedon+ipren innan man har ätit
frukost. inte om man vanligtvis mår illa när man vaknar (förmodligen inte annars heller om man inte gillar
att kyssa toaringen innan man åker till jobbet).

hur som helst, stod ut hela dagen iallafall, och jag måste nog säga att jag börjar bli bättre. men halsen
plågar mig fortfarande, och den där rethostan. fick utökat jobbschema iallafall, tackar och tar emot. blev uppraggad på lunchen, tack men nej tack. vad är det med mig och dessa jäkla telefonförsäljarkillar? tre
stycken nu idag på lunchen plus han från sundsvall förra året. undra om jag är den enda som stannar och
pratar med dem..?

nåja, det blir lugnt ikväll nu, tänkte dra till goya och få ett par skor från nelly high heels party, men vi
orkade liksom inte köa. tv istället kanske?

bjuder på några bilder från helgen. försökte vara seriös, men vad hjälpte det när man blev lika ful ändå? :)


it's empty tonight and i'm all alone, get me through this one?

jag mår fortfarande dåligt, så min kära far kom och hämtade mig från jobbet och körde mig till
hälsocentralen. jag har en virusinfektion i öron-näsa-hals. dessutom har jag nån mildare form av nackspärr.
så jag blir hemma från jobbet även imorgon, och går ca 12-1300 back. trååååååkigt.

nåja, mamma handlade lite värkmedicin och sånt där och jag har sovit hela dagen. kanske att jag känner
mig lite bättre imorgon. bara att bita ihop. får roa mig med att kolla på film tills febern släpper.
filmtips, någon? 

jag ska bli bättre på att uppdatera igen, men det har varit mycket på gång den senaste veckan. men snart
så är jag tillbaka. vågar nästan lova en ny design inom snar framtid också, men bara nästan. nu ska jag
ner i sängläge igen. hoppas ni mår bättre än jag. puss!


bara för att. lovar också en kortare redogörelse för våran frankrikeresa. här roar vi oss innan det var
dags att åka till flygplatsen.

i can't keep loving you with half of my heart.

fin helg, släkt och skratt. mår som ett as. kanske blir så när man av orelevanta anledningar
somnar klockan sju på morgonen. trött, vad är det? jag mår illa. och nu kom hela högen hit
igen. ska bli trevligt, men hur ska jag orka? jösses. var mycket klagomål nu.
egentligen har jag det bra. om man ändå bara fick sova någon timme till....

it says you're safe now, in a beautiful place called heaven.

jobbig kväll och hemsk natt. begravningen på tvprogrammet igår skickade mina tankar lite
drygt fyra år tillbaka i tiden. jag, precis som hon på tvn, kunde inte gråta då, hur mycket
jag än försökte. jag ville verkligen visa att jag var ledsen, för det var jag. jag var förkrossad.
men tårarna ville inte komma, inte förrän jag skulle krama om min faster, då jag helt plötsligt
började störtböla. jag grät floder, och jag kan lätt räkna på fingrarna de nätter kinderna
faktiskt var torra när jag skulle sova det första halvåret.
för första gången på riktigt länge grät jag mig till sömns inatt. det har gått mer fyra år, men
det gör fortfarande lika ont. kommer man någonsin över saknaden?

någon höll tal, citerade henne. "vi gör det vi kan, och det vi inte kan det behöver vi inte göra",
och fortsatte med "hon ville göra det hon kunde, och det hon kunde - det gjorde hon". de
orden sitter fast djupt inne i mig. hon gjorde allt hon kunde.
och jag hade världens bästa farmor.


jag går bredvid men halkar efter, jag orkar inte springa mer.

furuviksparken med lillebror igår. åkte många mindre trevliga karuseller. badade och hade det bra.
hjärta dig!





ut med frankriketjejerna på kvällen. käk här och förtagg på old saint's där de visade fotbollsvm (vilket
spanien förövrigt kommer att vinna, det har jag sagt ända från början). goya och dansade loss sen.
donken och en cykelfärd hem.

mindre bra dag idag. har mått jättekonstigt, och nej det var inte bakfylla. upplever någon form av ångest
just nu, och mindre trevliga minnen har flytit upp till ytan. därför blir det nog tyst från mitt håll just nu,
kanske slänger in några ord imorgon. och med det säger jag godnatt.

you shouldn't worry about what they say 'cause they got nothing on you,

skulle vilja påstå att jag har gått och blivit blond igen. för ja, solen gjorde mig nog minst
sagt till en dum blondin. åtminstone är jag rätt säker på att malin anser något dylikt. med
tanke på hur urbota klantig och korkad jag har varit mer eller mindre hela resan så väljer
jag nu alltså att skylla det på min blonda dreadsliknande (har inte borstat håret på tre
veckor nej) kalufs. bildbevis var det ja,


hängde lite med cattan idag. lunchade, gick på stan och did some catch up. jag själv
måste tycka att jag har fyndat också (planen att hålla hårt i pengarna i sommar har
alltså redan gått i stöpet). köpte armband på gina för halva priset, 80:-


en stor och behaglig t-shirt, även denna från gina och halva off, för 74,50


på H&M blev det till att investera i nya underkläder. bandslös bh för 129:- och trosor för
69,5. slog också till på en vit basic axelbandslös bh för 74,5. halva priset där också alltså.
wiiiiie, rea var min grej idag.


hängde lite med emma och körde en del. backade runt hörn och in i parkeringsrutor.
körde en vända på e4an. ringde och försökte boka några sista lektioner, men icke,
lasse har semester till september...
får vända mig någon annanstans. nu ska jag röja upp på rummet, för imorgon kommer
francetjejerna hit och umgås, och innan har jag lovat att ta med fjärten till furuvik.
blir en lång dag, och tidigt i säng nu alltså! pussss och godnatt!

oh it's good to be home again,

okej mina små söta läsare, jag är äntligen hemma. så förbannat skönt. har en tvättmaskin,
en dusch, en egen säng och ett privatliv! hade en fantastiskt rolig tågresa hem igår, för jösses
amalia vad trötta vi var. allt var kul. idag har jag sovit ut, hälsat på mormor och hämtat paket
och kört lite bil.
hade planer för nästa tattoo imorgon, men det blir nog inte av, för malin kan inte och jag kanske
just nu känner att jag prioriterar annorlunda. men i augusti ska ni få se. när lönen kommer.

och jag ska försöka berätta om resan senare, men just nu är det rätt oprioriterat, för nu ska
jag hem till emmis.

i'm coming back home,

känns konstigt att ha jobbat sista passet. lika konstigt som att säga att jag längtar hem.
jag vill lämna franska rivieran för att åka hem till sverige. trodde aldrig att jag skulle
säga det, men jag önskar inget hellre än att springa runt hemma, göra det jag önskar,
och framför allt att sova i min egen säng. tio dagar i antibes är lång tid för en stad som
tar en, två dagar att utforska.

så om två dygn är jag i sverige igen, tror att jag borde befinna mig på tåget hem, till
min älskade familj. jag har självklart haft tre svårslagna veckor här, men det är när man
åker såhär som man inser hur bra man har det hemma. och jag är inte riktigt redo att
lämna mitt hem riktigt än.
(hur jag ska fixa tretton månader i usa vet jag icke). kommer att vara galet sällskapssjuk
de närmsta dagarna.

men jag är på väg nu, sista natten i antibes, imorgon flyttar vi in till nice och sover där
en natt innan de kör ut oss till flygplatsen. jag är på väg hem nu.
hejdå frankrike! à bientôt.

hem till mina otroligt charmiga syskon.

RSS 2.0