lillebror, bli inte som jag när du blir stor.

hockey med min gofis ikväll.

dock blev gossen så himla trött så sista perioden sågs hemifrån soffan, nedbäddade med täcke och kudde. jag känner mig minst lika trött som lillhjärtat och tänker nog därför krypa ner i sängvärmen och kika på en film. godnatt, fina ni!

i'm on the right track baby, i was born this way

jag har länge funderat på om jag ska ha skrivit det mest ärliga inlägg jag någonsin formulerat och slängt ur mig alla känslor som man inte pratar om. idag har jag insett att det inte är nödvändigt, för idag har jag insett att jag vänt på hela karusellen. jag känner att jag verkligen mår bra. just nu känner jag vart jag hör hemma och vilka jag vill välja att lägga tid och energi på. jag känner att jag har hittat min plats efter cirka två år. jag mår bra och känner mig lycklig. jag har hittat den där gnistan som kallas självkänsla och jag vågar nästan påstå att jag trivs i min kropp, som den jag är. jag har äntligen hittat en träningsform jag mår bra av och jag har minskat huvudvärken radikalt. jag tror att det är för att jag släppt mycket av stressen, sänkt alla miljoner krav jag haft på mig själv och insett att det här är jag. och jag duger ändå. nu när jag vet hur man borde känna, kan jag se tillbaka och inse hur mycket jag faktiskt har misshandlat mitt psyke de senaste åren. jag har blivit säkrare i mig själv, och i mina vänskapsrelationer. och det här har jag kommit fram till alldeles själv. det mesta går min väg, och jag känner att jag verkligen förtjänar medgången efter alla motgångar, vissa mindre än andra. jag har slutat haka upp mig på saker i det förflutna som jag ändå inte kan ändra, och lärt mig att glädjas åt det fina som fanns istället. jag har förlåtit och blivit förlåten, och återigen insett vilka som verkligen spelar roll.

jag är stolt över mig själv som har lyckats med detta, helt på egen hand. från att alltid ha lindat upp självkänslan med en annan människa som stöttepåle står jag nu på egna ben. och jag står stadigt.

perfect jeans by gina

jag, matilda lindén, köpte jeans idag. jeans som är raka motsatsen till mina krav på jeans; mörka, noll strech och stuprör. det enda som stämmer är stuprör, men jag älskar dem ändå. så himla sköna! gina tricot 499:-


walking on sunshine,

jag älskar dagar när jag kan ta mig tid att laga vilken mat jag vill. det är typ lyx att helt fritt få välja vad man vill äta när man går i skola som serverar sodexo. idag var en sån dag.

omelett med fetaost, och sallad till. mumma.

bra start på dagen och jag är på vidrigt bra humör. solen skiner, jag har precis fått lönespecen, jag har träningsvärk upp mot invaliditetsgrad, equals att man känner sig rätt stolt över vad man orkade igår. dessutom ska jag strax ut i vackra vädret och ta mig ner mot stan för ett jobbpass. kan det bli bättre?

jag har aldrig lyssnat när du lovat, aldrig ställt några krav.

nä men jag tycker att det är helt okej med en så pass jobbig idrottslektion att man inte kan sluta skaka i händerna och eftersvettas i flera timmar (spid i mitt ♥). älskar också att det inte fanns någon dörr till omkläningsrummet. och att man fick sår/märken efter boxningshandskarna. men annars var det rätt kul med boxning. och catrin fick in ett fullträff rätt på näsan. det var kul. och smärtsamt.

är trött och har huvudvärk idag, detta (och idrottslektionen) till trots tänker jag faktiskt dra mig ner till zenzen för core och fitness. väntar bara på att klockan ska gå. kanske att man ska plugga lite inför provet på onsdag medan man väntar.


sunday, bloody sunday

jag har haft världens finaste helg, med otroligt fina människor. fredagen spenderades som sagt hos petra där vi käkade tacos, snackade skit och hade allmänt trevligt. slog klackarna i taket på goya och avslutade med en promenad hem från kaveldun i 27 minusgrader. tog två timmar, och fyra svängar i mikron för vetekudden, innan jag slutade skaka och började få tillbaka känseln fötterna. i övrigt finns det inget att klaga på.

stan med syster igår, sedan fika med emma på wayne's. snackade skit, åkte hem till emmis och kikade på film. båda somnade och vaknade av eftertexterna. körde i driven på max innan jag fick skjuts hem till dörren.

idag har jag storstädat, och kört järnet på zenzen. pilar hade passet, vilket betyder ännu mer shake än vanligt. kommer ha fet träningsvärk imorgon. nu blir det plugg och en kopp te innan jag kryper till sängs.

what part of party don't you understand?

en dag med stressfaktor 10/10, men det gör inget. off to petrus nu, 19åringen! hörs!


i brist på annat,

idag har jag
haft motivationsbrist så det stänker om det
♦ varit på sjukhuset och fått nålar i min ömma rygg
♦ pratat ovanligt mycket i telefon
♦ konstaterat att jag, sen jag började dansa, har krympit i de kläder som jag växte ur när jag tvingades sluta med fotboll. (önskar dock att det hade varit ännu större skillnad, men man får vara glad för det lilla)
♦ lyssnat på mamma mia-soundtracks (det är nåt fel på mig, jag vet)
♦ känt saknad och insett att jag inte kommer hinna med att sätta ljus vid graven imorgon, på femårsdagen.
♦ zumbat loss

idag ska jag
♦ koka te
♦ slå på sex and the city
♦ krypa till sängs


you know what to do, la question c'est voulez-vous?

varannan torsdag börjar jag elva. rätt nice. idag är en sån dag, och jag är på kanon humör. ska fixa det sista nu innan jag pyser iväg. ska hinna med en tripp till sjukhuset och ett pass på zenzen innan dagen är slut. får se hur mycket jag uppdaterar här. hörshej!

crash and burn

idag trodde jag att jag skulle dö. på fullaste allvar. hann för mitt inre se mitt liv passera och krocken som komma skulle. den kom dock aldrig. idioten som tyckte att det var lämpligt att svänga ut precis mitt framför mig körde vidare bara sådär medan jag bokstavligt talat stod på bromsen. jag hann med att se min gravsten och fundera på vilka som skulle sörja osv. istället fick jag mest bara ont efter bältet, och när jag väl kom hem fällde jag några tårar. nu har jag ont i ryggen, riktigt ont. förmodar att jag sträckte/spände till ryggen när hjärtat flög upp i halsgropen. i övrigt mår jag och bilen bra, bäst mår nog aset som förhoppningsvis saknade körkort.

(innan detta hade jag en jättefin eftermiddag med min älskade vän, men det hamnade lite i skuggan nu. du är ändå bäst catrin, fast jag inte orkar bildblogga om våran fikastund).

what's the name of the game?

inledde alla hjärtans dag med skridskor på idrotten och en fet kurpa ner i isen. men nån lär ju ta på sig den rollen också liksom. och blåmärken är väl fint, eller?

fick med mig catrin hem och fikade lite, eftersom vi alltid har nåt nybakat hemma (kanske inte alls helt sant, men alltid när catrin är här iallafall). nu har jag lagat mat och ätit i min ensamhet och ska kila ner och starta upp bilen så man kommer iväg till träningen ikväll. blir core och fitness, heja. taggad tjej!

wish you'd just freak out,

dags att vakna ur koman nu kanske? har spenderat mestadels av dagen i sängen. dock med avbrott för en löprunda och en tripp till ica. mår inte alls så dåligt som jag borde göra, utan är mest jäkligt trött. 100dagars var ett fail. ett enda stort fail, så hur fan tänkte dom? kände ett stort fett "man kan inte riktigt komma in alltså, det är mest en lång kö" för att sen omvandlas till typ "om jag kommer in, vi kom fan knappt ut". två skapligt trötta brudar drog assen till donken ist där vi avslutade våran kväll. har fyra bilder från förfesten, men med tanke på skicket på dessa tror jag att jag sparar dem till senare tillfälle....

kvällens största fail var ju ändå att det var 118 dagar kvar till studenten....

127 hours

det börjar dags att göra sig klar och peta i sig lite tacos innan man går ut och tinar upp min lilla pärla så att vi kommer någonvart. ikväll blir det bio med bästa catrin, premiären av 127 hours. verkar superbra tycker jag, får se om den lever upp till det.


i wanna be the one to walk in the sun,

det här med sovmorgon har gått från lyx till vardag de senaste veckorna, och lycklig var man väl över det. idag börjar jag 12.30, med ett 15minuters seminaruim och sen kör vi matte innan dagen är slut. rätt slappt. förstår äntligen innebörden av att trean är ett enda långt bananskal. och imorgon kör vi 100dagars! wohoooo!

matsumoto 3

dessa hypade matsumoto-godbitar dök ner i catrins brevlåda härom dagen. eftersom hon hade fri frakt
så fick jag beställa dem till henne när det strulade till sig med dem begagnade jag hade köpt.
hon är bussig hon, min fina vän.


jag älskar dem, har ett par i beige också. de är supersköna att gå i.

en dag står vi över februari du och jag,

jag hade verkligen tänkt att jag skulle städa upp min horisontella garderob idag. men på grund av vidrig huvudvärk blev jag liggades ganska på en gång när jag kom hem. tanken nu är att jag ska plugga. har ett seminarium imorgon men har legat på latsidan den här veckan. dags att börja nu kanske. så får vi se om jag orkar leta fram golvet sen. tråkig torsdag med depphumöret framme.

det sägs att kärlek lovar stort men hålller tunt,

tji fick man för att man blev så överdrivet nöjd med studentmössan. det var inget tryckfel på den trots att jag drömt det så otroligt många gånger. däremot gick kokarden sönder snabbare än man hinner säga studentmössa ungefär. lite småless ja, men det skulle komma en ny på posten. tills dess ser den ut såhär...

tänk om klockan tagit samma vägar som vi,

efter en pigg morgon, bokade biobiljetter till fredag och en kanongod brakfrukost är jag på g, taggad
för spidträning (skrev jag just det där?) så på med kläderna och off to fotbollshallen. later!

too school for cool

himla slapp dag, med bl.a. lunch på max och en tripp på stan. var på jakt efter ögonfransar och ny concealer, vilket jag också hittade. tillbaka till skolan för 2,5 timme engelska innan jag styrde hemåt.

skippade zumban idag, in order to mysa med min älskade bror. dock hann han tröttna efter en kvart, som tack liksom. i övrigt har jag hittat en potentiell studentklänning, återupplivat viljan att göra tatuering nr2 och förjäves jagat dem perfekta skorna! jakten continues...
kanske att man faktiskt ska plugga lite ikväll också. kanske.

man måste dö några gånger innan man kan leva

en bloggledig helg, en väldigt fin helg spenderad med mina fina vänner. idag har jag haft sovmorgon och inlett med att kika på stylisterna och ätit himla god frukost. nu är jag sen till bussen, två lektioner idag men slutar ändå halv fem. den är tung.

winter, spring, summer or fall, all you've got to do is call and i'll be there.

jag har haft en dålig dag idag. har känt mig så långt ner på botten man kan komma, och jag har så mycket som jag skulle vilja skriva ur systemet, men jag kan inte. sånt blir alltid bara fel så istället lät jag bli. tog revansch i form av extra kraft i zumbastegen. efteråt mötte jag upp catrin och köpte godis, och nu väntar jag på att hon ska äta och komma hit, kika på film med mig. en himla fin räddning på en crappy fredag. älskade vän.


old pic.

i need some fine wine, and you, you need to be nicer.

en skoldag bestående av två lektioner, lasagne till lunch och en hel del skratt kan inte bli annat än bra. dock finns det ju givetvis detaljer som skulle kunnat vara bättre. sitter och väntar på käk nu, chili con carne (lovelovelove!!), innan jag ska springa till bussen. jag och petra har bestämt oss för att prova på aqua zumba idag. ska bli spännande. särskilt med tanke på att jag inte tål klor... men vad är utslag och andningssvårigheter mot en sovmorgon på måndag?


bild från hillesjön igår.

jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nångång med dig.

jag går på lyckorus just nu jag. för ja, jag klarade mitt andra matte c-prov. trodde på minst en rest, istället prickade jag in varenda g-poäng som gick att hämta. vad var oddsen liksom? alla som sa att typ varenda skalle fått rest på det här provet. jag fick till och med sex vg-poäng. sweet.

21/18 g-poäng. inte illa pinkat va? ;)

nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma med bilen så jag får åka och dansa av mig. blir nog ta mig tusan core idag också. sen ska jag mysa med kladdis och film.

när allt känns på rutin och redan gjort, ska jag samla mina krafter och göra nånting stort

älskar dagar som denna. när man planerat att börja 13.25, men ska till tandläkarn 8.15... det var helt enkelt bara att släpa upp arslet ur sängen. väl där tog det väl ca fem minuter sen fick jag åka hem igen. jävligt onödigt. nu smakar hela käften tuggummi. för ja, dom har ju bytt ut bananlacket, mot vattenmelon. j i p p i.. bra start på dagen.

RSS 2.0