we can dance until we die, you and i will be young forever.


kanske att det känns lite mer verkligt nu när jag sitter här med kortet i handen. ytterst lite dock, men
ändå mer verkligt...

resten av kvällen kommer att spenderas ungefär såhär


varför lär jag mig aldrig att börja plugga i tid? religionsprov imorgon, judendomen. bara att bita i det sura äpplet ikväll. hoppas att ni andra gör något mer vettigt. puss


Kommentarer
Postat av: Linda

Hej Matilda! :)

Vad kul att du följt min blogg litegrann. Alltid kul när man får läsare från samma stad som vill göra samma sak ju! Först måste jag bara säga att om du funderar på det... sluta fundera och bara bestäm dig för att åka iväg ett år som au pair. Det är en erfarenhet du bara kan få en gång... istället för att hetsa in i plugg eller jobb köper man sig lite betänketid plus att man får en fantastisk upplevelse.



Jag skulle kunna ge dig en lista på typ hundra saker man borde tänka på, haha, men om det är något jag upptäckt nu så här i efterhand som jag önskat att jag hade vetat i förhand är till exempel ditt jobbschema. Make sure med familjen att du vet hur ditt schema kommer se ut, kommer du vara ledig på helger eller kommer du få minimum som är en och en halv dag i veckan + en ledig helg i månaden? Är det mer ett dagsjobb eller kvällsjobb? Kommer jag vara inkluderad i familjen eller är jag mest en som jobbar där? Helt enkelt att vara nogrann med vad familjen egentligen behöver för att sen inte komma dit och bli chockerad över hur mycket jobb du egentligen är satt på. Det var lite det jag ångrade att jag inte var mer noggrann med.



Saker att tänka på annars... hmm. Hör med dem om bilsituationen! Bor du i en förort till en storstad (som de flesta au pairer gör) kommer du oftast behöva tillgång till bil (lokaltrafiken är sämst i USA)... och hör med familjen så det är okej att du kommer behöva använda bilen, att det inte är någon gräns på ditt bilanvändade osv. Hör med dem gärna i förtid hur de känner inför att du har kompisar över osv. Nyckelgrejer med familjen helt enkelt är det viktigaste att veta i förtid... där missade jag litegrann.



Vad gäller platser.. New York City kommer du ju se med träningsskolan men försök åka tillbaka så mycket som möjligt när du är ledig på helgen. Man har aldrig tråkigt där. Många au pairer ser Washington D.C., du vet Vita Huset och allt det där. Jag älskade Los Angeles, det finns tusentals ställen i Californien som är värda att se. Annars har jag hört mycket bra om San Fransisco och Chicago. Många au pairer tar sin 13'e månad (resemånad) och åker igenom större delar av Cali och Arizona... :)



Ha det så bra, och jag hoppas att du kommer iväg! :)Kram

2010-10-08 @ 07:30:04
URL: http://liaberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (publiceras ej)

har du en blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0